12.9.2022. 13:08
0
NSRS o Dodikovom zahtjevu 14. septembra
Narodna skupština RS zakazala je posebnu sjednicu za 14. septembar na kojoj će se razmatrati Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2.9.2022. godine, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić glasali su za davanje agremana novom njemačkom ambasadoru Tomasu Finčenu, dok je Dodik bio protiv. 

Njemačka je diplomatskim putem zatražila objašnjenje od Ministarstva vanjskih poslova BiH izražavajući negodovanje zbog ove situacije. 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavio je da ova stranka neće podržati Dodikov zahtjev ističući da je Njemačka jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.