13.9.2022. 18:10
2
Puljićev "geografski šamar" Čavari: Jajce nije bilo, niti će ikada biti, hrvatski grad
Ivica Puljić, Al Jazeerin novinar koji živi i radi u Washingtonu, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je komentarisao današnje izjave predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Čavara je danas, podsjećamo, boravio u Jajcu te je tom prilikom čestitao oslobađanje "hrvatskog grada Jajca".

Puljić je Čavari jasno poručio da Jajce nije, niti će ikada biti, hrvatski grad.

- Kaže izvjesni Marinko Čavara da je Jajce hrvatski grad! Nije niti će ikada biti. Jajce je bosanskohercegovački grad, kao što su to svaki drugi grad, selo, jezero ili planina u BiH. Stoljećima. Jajce je bosanski kraljevski grad, rekao je Puljić.

Podsjećamo, današnje obilježavanje 27. godišnjice oslobađanja Jajca palo je u sjenu kontroverznih izjava članova HDZ-a BiH Marinka Čavare i Borjane Krišto.


(Admir O.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.