15.9.2022. 19:52
5
Ivana Marić o Bakiru Izetbegoviću: On se jadan trudi, štampa plakate, obilazi sijela, izjavljuje gluposti i okreće volove, a čak je i ženu zadužio da mu spašava stranku
Politička analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu prokomentarisala je kandidature HDZ BiH i Željka Komšića.

Kako kaže, HDZ BiH i Čović uopšte ne vode izbornu kampanju jer im nije bitno mjesto u Predsjedništvu BiH, ali su im bitni parlament BiH i FBiH gdje se nalaze moć i novac.

“Jeste li vi primijetili da Čović i HDZBiH ne vode izbornu kampanju? Pojavili su se u Jajcu, bacili par dimnih bombi, zajedno sa bombašem Milanovićem i opet se vratili na tribine. Jel’ znate da im je tako laganu poziciju i pobjedu na izborima osigurao Željko Komšić, svojom kandidaturom koju su oni iskoristili za homogeniziranje hrvatskog biračkog tijela. Nije Čoviću bitno što HDZ neće dobiti mjesto u Predsjedništvu BiH, jer za pregovore ionako pozivaju njega, a ne Komšića. Čoviću je bitno što će imati kontrolni mehanizam u parlamentima BiH i FBiH. Tu je prava moć i što je još važnije, tu je novac.

Marić kaže da je to bitno i Bakiru Izetbegoviću i SDA, ali da je njihova pobjeda na klimavim nogama, te zbog toga vode veliku političku kampanju.

“Ta moć i taj novac je motiv i Bakiru Izetbegoviću i SDA. No za razliku od Čovića tj. Krišto, Izetbegoviću je pobjeda na klimavim nogama. Zbog toga se on jadan trudi, o'štampo je plakate (bez loga SDA), obilazi sijela, izvaljuje gluposti, okreće volove, čak je i ženu zadužio da mu spašava stranku”, kaže Marić koja dalje nastavlja da im je svima bitna fotelja, a najmanje su bitni narodi.


“Tužno je što i Čovića i Komšića, a i Izetbegovića zaboli uho što produbljuju razdor među narodima, samo da bi oni još četiri godine ostali u foteljama i dijelili dodatne fotelje svojim podanicima. Kad im zafali tema za navodnu svađu u pomoć im pritekne Dodik nekom izvalom. Što radikalnija izjava to bolje za njih četvoricu i njihove stranke. Ako nije Dodik, onda je Milanović, a ako nije ni on onda moraju smišljati nove neprijatelje i nove opasnosti od koji će nas oni kao spasiti”, zaključila je Marić, a na kraju poentirala.

“Pa vi opet glasajte za njih, da ih i naredne četiri godine slušamo kako se svađaju dok nas bezočno pljačkaju”.


(Admir O.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.