16.9.2022. 20:43
0
Banjalučanin osuđen na 18 mjeseci zatvora: Koštala ga je prodaja droge u iznosu od 400 KM
Vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević, osudilo je Dejana Gajića na 18 mjeseci zatvora zbog prodaje marihuane, ekstazija i speeda. Gajić, koji nije prisustvovao izricanju presude, oslobođen je optužbi da je davao drogu na uživanje drugim osobama, odnosno da je narkotike donosio i davao drugima da ih konzumiraju na žurkama koje su se odigravale u kafiću u Banjoj Luci i vikendici kod Laktaša.

Prema presudi, Banjalučanin je osuđen jer je u prvoj polovini augusta 2017. godine za 400 KM prodao D. P. oko 12,5 grama marihuane, 18 grama speeda i 7,6 grama ekstazija. Vijeće je, kako se navodi u presudi, poklonilo vjeru svjedoku D. P, koji je kazao da mu je optuženi prodao drogu.

- I drugi svjedoci su rekli da je optuženi osoba kod koje su se mogu nabaviti narkotici, kazao je Dragosavljević.

Optuženi se teretio i da je drogu davao na uživanje drugim licima na području Banje Luke u jednoj kafani i na festivalu Fresh wave te u bungalovima na području Čelinca, kao i u jednoj vikendici u Jakupovcima kod Laktaša, ali je za ovu tačku oslobođen optužbi, jer sud nije našao dokaze za to.

Gajić ranije nije osuđivan niti ima dosje u policiji. Uhapšen je u akciji Kamel, koju je izvela banjalučka policija u martu 2018. Osim njega, tada su uhapšene četiri osobe te je pretreseno sedam lokacija i zaplijenjena određena količina narkotika, prenosi Oslobođenje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.