20.9.2022. 16:36
0
Željko Komšić sutra na Manjači: Vojna vježba i finalno ocjenjivanje deklarisane jedince OS BiH po NATO standardima
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sutra će prisustvovati vojnoj vježbi pod nazivom „Kombinirani napor 22“ pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH koja se održava na vojnom poligonu „Manjača“.

"Kombinovani napor 22" ujedno je finalno ocjenjivanje ove deklarisane jedinice Oružanih snaga BiH, po NATO standardima.

Podsjetimo, jučer je u kasarni "Mika Bosnić" na Manjači ozvaničеn početak vježbe "Kombinovani napor 22".

Vježba će trajati pet dana, a tokom nje će biti izvršeno ocjenjivanje po NATO Konceptu operativnih sposobnosti sa ciljem provjere dostignutog nivoa obučenosti pripadnika BGLP, te spremnosti i sposobnosti djelovanja u multinacionalnom okruženju po NATO standardima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.