22.9.2022. 17:35
0
Džaferović i Cassis: Balkan ima strateški značaj za sigurnosnu arhitekturu Evrope
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se sa predsjednikom Švicarske Konfederacije Ignaziom Cassisom.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije države, za koje je ocijenjeno da su jako dobri i prijateljski. 

U fokusu razgovora je bila i sigurnosna situacija u Evropi, te je istaknuto da zapadni Balkan ima strateški značaj za ukupnu sigurnosnu arhitekturu Evrope. 

Istaknuto je da je važan most za saradnju dvije države bosanskohercegovačka dijaspora u Švicarskoj.  

Posebna pažnja posvećena je izazovima sa kojima se suočavaju multietnička društva, te na koji način efikasno i inkluzivno treba rješavati navedene izazove, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.   


(Fena / Aldina R.) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.