25.9.2022. 12:19
0
U funkciji tri trake kod Remize, radovi se nastavljaju
Glavna saobraćajnica kod Remize dobila je novi pružni prelaz, a saobraćaj se od sinoć iz grada prema Ilidži odvija u tri trake nakon što je danima bilo otežano odvijanje saobraćaja zbog rekonstrukcije, te su se zatvarale trake zbog čega su se stvarale velike gužve.

Prema tvrdnjama ministra saobraćaja KS Adnana Štete ova rasksnica je najkompleksnija u dosadašnjoj rekonstrukciji tramvajske pruge, a radovi se nastavljaju jer još nisu završeni te je krajnja desna raka za skretanje prema Remizi blokirana. 

Iako je tramvaj od Ilidže do Čengić Vile trebao početi s radom 1. septembra ili barem sa testnim vožnjama to se nije dogodilo. Još uvijek traje rekonstrukcija okretaljke na Čengić Vili kao i finalni radovi oko pruge od Ilidže. 

Pruga je na pojedinim dijelovima u potpunosti završena, a uporedo se radi na stajalištima koja se ponovo betoniraju i rekonstruišu.


(Patria/Admir O.)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.