26.9.2022. 7:52
1
Novi detalji užasne tragedije kod Mostara u kojoj je stradala skoro čitava porodica: Sin hercegovačkog tajkuna od ranije poznat bio po brzoj vožnji..
Još uvijek se čekaju službene informacije o okolnostima teške saobraćajne nesreće kod Mostara, u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kćerka.

Do tragedije je vjerovatno došlo zbog alkohola i utrkivanja vozača BMW-a X5 i Mercedesa.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac (46), također je poginuo.

BHRT je objavio prilog u kojem su zabilježili jezive scene sa mjesta krvave tragedije.

Saobraćajne nesreću izazvao Mate Primorac?
 
Kako prenose mediji, prema jednoj verziji događaja, saobraćajnu nesreću izazvao je upravo Primorac, koji je nepropisno preticao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Kako su mediji već ranije prenijeli, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo preticati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao bez povreda, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobile su još tri osobe. Niko od njih nije životno ugrožen.

Jedan vozač imao 2.5 promila alkohola u krvi?
 
Hercegovina.info piše kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja. 

Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona. 

Imao je suprugu i sina. 

Objavljena je i osmrtnica Mate Primorca Grgića na kojoj se navodi da će sprovod biti sutra u Čitluku.



Mile Doko koji je u nesreći s 2.5 promila bio za upravljačem Mercedesa AMG C63 i koji se izvukao bez povreda sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor firme Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Firma je lani imala oko 35 milijuna KM prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

Na društvenim mrežama nakon nesreće pojavio se niz objava u kojima se iznose informacije da je Doko od ranije poznat po brzoj vožnji, prenijeli su mediji.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.