28.9.2022. 19:50
0
Komšić: Što bude više mandata etničkim strankama Schmidtu će biti olakšan posao
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić kazao je da će visoki predstavnik Christian Schmidt sačekati izborne rezultate i onda odlučiti o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH.

„Sačekat će da vidi izborne rezultate. Što bude više mandata etničkim strankama njemu će to olakšati posao. Ako bude išao u nametanje treba vidjeti šta je naumio. Njegova moć nije neograničena kada je riječ o kršenju osnovnih ljudskih prava“, kazao je Komšić u intervjuu za Hayat televiziju.   

Istakao je kako stranci samo čekaju rasplet situacije na izborima.

„Ono što mi pokušavamo da iskoristimo kao argument jeste prikupiti milion potpisa za građansku državu jer je to moćan argument. Mi hoćemo ono što ima Šmit u svojoj zemlji, nećemo da nas dalje dijele, mi znamo koliko su nas etničke podjele zabetonirale. Mi ne mislimo rizikovati, želimo čvrste argumente koje ćemo suprotstaviti Šmitu. Ova priča će se sigurno nastaviti“, kaže Komšić.

On je podsjetio da su prvobitne planove o nametanju izmjena spriječili građani okupljanjem ispred OHR-a.  

Dodao je da susjedne države nisu odustale od paklenih planova i pretenzija na teritorij BiH.

„Vučićevo hodanje po BiH i Milanovićevo hodanje po određenim dijelovima BiH jeste postavljanje međa za buduće podjele, određivanje teritorije koja treba da pripadne pod vlast susjednih država. To se može posmatrati kao ponižavanje BiH“, kazao je.  

On je upozorio da pojedinci čekaju promjenu okolnosti pa da mogu otkidati komade BiH kako ko hoće. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.