28.9.2022. 21:55
1
Forto: Nijedna odluka ni na jednom nivou vlasti neće se više donositi bez Naše stranke
Naša stranka je večeras u Sarajevu održala završni predizborni skup na kojem su se prisutnima obratili Edin Forto, predsjednik Naše stranke i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo; Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i nositeljica državne liste; Dragan Mioković, nosilac federalne liste i Damir Arnaut, kandidat za Parlament FBiH.


Forto je rekao da će nakon ovih izbora Naša stranka biti faktor bez kojeg se nijedna odluka neće moći donijeti niti na jednom nivou vlasti:

- U ovih mjesec dana kampanje pokazali smo ono što je karakterisalo naš rad u prethodne četiri godine u zastupničkim klupama. Bili smo s građanima. Svaki dan na ulici. Slušali pohvale koje nam daju krila, ali slušali i kritike koje nas obavezuju. S obzirom na iskustvo u Vladi Kantona Sarajevo mi više i ne trebamo vjerovati da može bolje, mi to znamo i nakon drugog oktobra ništa više neće biti isto. Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast, a ja vam večeras obećavam da se više nijedna politička odluka u ovoj državi neće moći donijeti bez nas - poručio je Forto.

Sabina Ćudić je naglasila činjenicu da se potezi koje je povukla Naša stranka u KS sad povlače i tamo gdje nisu vlast, na šta je posebno ponosna.

- Okupljeni smo oko ideje da politika u ljudima treba buditi najbolje, a ne najgore. Ne bavimo se prijetnjama, podmetanjima i spoticanjima, već otvorenom rukom, podrškom. Ponosni smo što stvari koje smo uveli u Kantonu Sarajevo, preuzimaju u drugim kantonima gdje nismo vlast  - navela je ona.

Dragan Mioković je istaknuo važnost Naše stranke kao opcije koja će na državnom nivou biti garant puta Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Damir Arnaut smatra da građane Naša stranka privlači zbog činjenice da su nizali uspjehe i kao opozicija što im je znak da će kao vlast uspjeti učiniti mnogostruko više.

- Ima posla ko hoće raditi, a ekipa iz Naše stranke i hoće i zna. Zbog tog sam se posla vratio iz Amerike, zbog ove sam ekipe prešao iz vlasti u opoziciju i stekao tim i prijatelja života – kazao je on.

Prisutni su osim govora imali priliku uživati i u neformalnom druženju s kandidatima Naše stranke na svim nivoima vlasti – saopćeno je iz te stranke. 



(Fena / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.