1.10.2022. 8:16
0
Suan Halilović i Senada Mušanović prijetili da će mladića baciti u bunar ako ne otkrije gdje je paket
Halilović trenutno služi 36-godišnju zatvorsku kaznu

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Suana Halilovića (43) i Senada Mušanovića (39) zbog krivičnih djela otmica i iznuđivanja novca počinjenih tokom 2019. godine na štetu Brčaka A. Lj.

Prema optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Brčko distriktu BiH, oni su u junu 2019. godine, u noćnim satima, ispred kuće oštećenog Brčaka najprije oteli A. Lj, ugurali ga u automobil, a zatim ga odvezli u šumu Vranovača, gdje su ga prisilili da im otkrije mjesto na koje je, za Hajrudina Tursunovića, sakrio drogu.

– Izveli su ga vani i ispitivali prijeteći mu da će ga baciti u bunar, ukoliko ne kaže gdje se nalazi paket koji je prethodnu noć pokupio. Potom su ga fizički udarali i gurali prema bunaru da ga bace. Oštećeni je u strahu za život bio prisiljen da ih odvede do mjesta Brka, gdje se nalazila zakopana droga amfetamin u količini od oko 800 grama. Po zahtjevu optuženih on je drogu iskopao, poredao i prebrojao. Optuženi su uzeli narkotike i otišli, stoji u optužnici.

Osim toga, Halilović se tereti da je u oktobru iste godine, po nalogu Tursunovića, iznudio prijenos vlasništva na nekretnini u Brki s imena A. na ime Tursunovićeve majke, po osnovu navodnog duga A. prema Tursunoviću.

– A. je bio prisiljen zaključiti ugovor o prodaji njegove zemljišne parcele, usljed straha i ozbiljne prijetnje da će ga ponovno oteti, prijetiti i zlostavljati, jer ga je Halilović tražio i prijetio da će ga ubiti ljudi, da preda novac ili plac, stoji u optužnom aktu.

Halilović je, podsjetimo, trenutno u zatvoru gdje izdržava kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 36 godina zbog otmice i ubistva Edina Zejćirovića iz novembra 2019. godine.

Kako saznajemo, brčansko Tužilaštvo pred Osnovnim sudom vodi postupak protiv Hajrudina Tursunovića koji se tereti za organizovani kriminal i šverc droge. Njemu se na teret stavlja da je bio organizator grupe koja je od 2018. do aprila 2021. na području disitrikta Brčko i Tuzlanskog kantona dilala preko stotinu kilograma marihuane, amfetamina i ecstasya. On je uhapšen u akciji Klanac koja je izvedena u aprilu prošle godine.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.