3.10.2022. 9:14
0
Najnoviji rezultati CIK-a: Komšić ispred Krišto, neobrađeno svega 15,25% biračkih mjesta
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ažurirala je podatke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, gdje je Željko Komšić u vodstvu sa osvojenih 53,61 % (183.529) glasova.

U odnosu na Komšića, Borjana Krišto sada sa ukupno obrađenih 84,75 % biračkih mjesta broji 158.781 glasova ili 46,39%. Time je Komšić i prema rezultatima CIK-a zvanično u vodstvu, što je u saglasnosti sa rezultatima koje su sinoć objavile stranke. 


Podsjećamo, Komšić je sinoć proglasio pobjedu, dok se čeka zvanično ažuriranje podataka i objavljivanje rezultata od strane CIK-a.  Neobrađenih biračkih mjesta trenutno je 15, 25%.


Izborne rezultate moguće je pratiti na zvaničnoj stranici CIK-a.



(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.