3.10.2022. 15:00
0
Komšić je dobijao glasove i u Hercegovini: Evo koliko je osvojio u rodnom gradu Borjane Krišto
Željko Komšić, prema nepotpunim podacima koje je do sada objavila Centralna izborna komisija BiH postao novi član Predsjedništva BiH sa oko 25.000 glasova prednosti nad protivkandidatkinjom Borjanom Krišto, koju je kandidovao HNS.

Ono što HDZ, ali i ostale članice HNS-a prigovaraju Komšiću je da nema podršku u Hercegovini. Međutim, ove njihove tvrdnje su samo djelimično tačne. Naime, iako je u ovom dijelu zemlje dobio zanemariv broj glasova, ako se izuzme Mostar, Komšić je ipak u svakoj od općina ostavrio određeni rezultat. Ukupno je u hercegovačkim općinama, u kojima je Krišto ostvarila dominantnu pobjedu, Komšić dobio blizu 11.000 glasova.

U ovaj broj nisu uračunate općine u Hercegovini sa većinski bošnjačkim stanovništvom, poput Konjica ili Jablanice, kao ni općine iz srednje Bosne sa većinski hrvatskim stanovništvom poput Prozora-Rame, Kiseljaka ili Kreševa.

Očekivano, najviše glasova dobio je u Mostaru, 8.391. Sljedeća općina po broju glasova koje je dobio Komšić je Stolac sa 899 dobijenih glasova. Ne tako loš rezultat Komšić je ostvario i u rodnom gradu Borjane Krišto Livnu, gdje je osvojio 585 glasova, ali i u Čapljini gdje je dobio 548 glasova.

Evo koliko je glasova Komšić dobio u svakoj od hercegovačkih općina i gradova.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.