4.10.2022. 8:34
5
Puljić: "Da bude jasno - Novalić je sankcije dobio zbog afere respiratori i namjenske industrije"
Ne stišavaju se reakcije nakon što je premijer Federacije BiH i član Predsjedništva SDA Fadil Novalić završio na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.


Odluku američke administracije na društvenim je mrežama komentirao bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

- Mnogo je objava o tome da Amerikanci nisu mogli Novaliću naći ništa, pa su mu sankcije dali za pismo penzionerima. Da bude jasno - Novalić je sankcije dobio zbog afere respiratori i namjenske industrije, ali pošto je suđenje u toku to nije mogao biti formalni razlog za sankcije - poručio je Puljić. 

- Da pojasnim. Ja sam informacije o sankcijama Novaliću i Stankoviću dobio od dva izvora iz američkog Ministarstva financija. Dakle, nije rekla-kazala, nego se radi o profesionalnom prikupljanju podataka. Ja dugo radim posao i mislim da znam kako doći do provjerene informacije - dodao je Puljić. 

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini se oglasila nakon što je Ministarstvo finansija SAD nametnulo sankcije premijeru FBiH Fadilu Novaliću (SDA) i biznismenu bliskom Miloradu Dodiku (SNSD) Slobodanu Stankoviću.

- Sjedinjene Američke Države će koristiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi pozvale na odgovornost one koji podrivaju demokratske procese u BiH ili podržavaju destabilizirajuće aktivnosti - poručeno je iz Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Fadilu Novaliću su sankcije uvedene zbog potkopavanja demokratskih procesa, prenosi Avaz. 


(A.R.) 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.