4.10.2022. 15:09
0
U Zenici pljušte najave o podizanju krivičnih prijava: SDA otvoreno optužuje Kasumovića
U Zenici danas "pljušte" najave o podizanju krivičnih prijava. Nakon što je gradonačelnik Zenice i lider stranke BH inicijativa Fuad Kasumović najavio podnošenje krivične prijave protiv Gradske izborne komisije Zenica, iz općinske organizaciej SDA Zenica najavljuju krivičnu prijavu protiv Kasumovića.

Predjsednik Općinskog odbora SDA Zenica Nezir Pivić tvrdi kako Kasumović ima apsolutnu kontrolu nad radom GIK Zenica, jer su od sedam članova, petero uposlenici u Gradskoj upravi, uključujući i predsjednika GIK-a Muhameda Kovača i direktni pretpostavljeni im je upravo Kasumović.

- Pojavila se informacija kako se u Zenici kasni sa formiranjem biračkih odbora. Znate šta se desilo? Oni su predsjednicima biračkih odbora slali imena članova biračkih odbora putem Vibera. Zbog toga smo podigli krivičnu prijavu protiv Fuada Kasumovića i Amire Baručije, koji su u njegovom kabinetu sačinjavali sastave biračkih odbora. Kada su članovi biračkih odbora odustajali, oni su dodavali imena ispred Gradske izborne komisije. Kasnije se ispostavilo da su njegovi najbliži saradnici iz stranke bili članovi biračkih odbora ispred GIK-a, istakao je Pivić.

Također, najavio je i prijavu za klevetu protiv Kasumovića, zbog neistina iznijetih na račun Mehemeda Šaćirovića, za kojeg je Pivić rekao da je prijavljen GIK-u kao posmatrač SDA. Kasumović je ranije danas izjavio kako je Šaćirović imao falsifikovanu akreditaciju, te da se neovlašteno našao u blizini glasačkog materijala.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević pozvao je sve uključene u cijeli slučaj da se odblokira proces brojanja glasova, kako bi se što prije saznali rezultati izbora, te uspostavio novi saziv vlasti u ZDK.

- Do sada su 12 puta najavljivali rušenje SDA-ove vlade u ZDK. Najavili su da će biti srušena i nakon izbora. Međutim, evo i nakon izbora mogu reći da će i u narednom periodu u ZDK biti SDA-ova vlada, naglasio je Galijašević.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.