6.10.2022. 18:23
1
Kemal Ademović: Nema razloga da zamijenimo Vladu Kantona Sarajevo, u punom je zamahu i ne vidimo da bi je trebalo ozbiljno rekonstruisati
Ako je suditi po riječima Kemala Ademovića, prvog zamjenika predsjednika NiP-a, u sljedeće četiri godine trebao bi ostati skoro isti saziv Vlade Kantona Sarajevo.

Ademović, koji bi trebao biti jedan od kantonalnih zastupnika, izjavio je danas za Televiziju Sarajevo (TVSA) da neće biti promjene u kantonalnoj vladi.

"Trojka (NiP, SDP i NS) ima vladu koja dobro radi i njene rezultate smo predstavili tokom predizborne kampanje. Ne postoji nikakav razlog da tu vladu zamijenimo, da napravimo rekonstrukciju, jer to ima posljedice", istakao je.

Kao posljedice je naveo to da zbog učestalih promjena trpe, kako je izjavio procesi, odnosno trpe građani te da učestale kadrovske promjene u institucijama, ustanovama i preduzećima također imaju negativne strane.

"Izgubi se najmanje šest mjeseci dok se ne napravi atmosfera dobra za rad. Ova kantonalna vlada je u punom zamahu, počela je davati dobre rezultate i ne vidimo da bi je trebalo ozbiljno rekonstruisati. Moguće su samo sitne rekonstrukcije", naglasio je Ademović.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.