7.10.2022. 8:25
0
CIK prvi put pred novinarima nakon održanih izbora
Peti dan od Općih izbora u BiH Centralna izborna komisija održat će press konferenciju. Učinit će to danas u 11 sati.


CIK je odbacio kritike o sporom unosu rezultata u sistem prebacujući odgovornost na biračke odbore i političke stranke koje ih imenuju. Na više od 1000 biračkih mjesta CIK je naredio otvaranje vreća kako bi se ispravile nelogičnosti u broju glasačkih listića. Opet se ponovio scenario da brže i vjerodostojnije podatake imaju političke stranke nego Centralna izborna komisija.  

CIK je nakon izbora imao nekoliko sjednica, osim 5. oktobra kada nije bilo zasjedanja. 

Na prvoj sjednici u ponedjeljak predsjednik CIK-a Suad Arnautović je kazao da neće biti press konferencija do daljnjeg, no s obzirom na probleme koji su evidentni kada je riječ o brojanju glasova, nepravilnostima iz CIK-a su ipak odlučili prekinuti šutnju. 



(Patria/ Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.