7.10.2022. 10:03
1
Članovi delegacije PSBiH na redovnom jesenjem zasjedanju PSVE u Strazburu
Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) učestvovat će na četvrtom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE od 10. do 14. oktobra u Strazburu.


Redovno jesenje zasjedanje PSVE obilježit će rasprava o podršci država članica Vijeća Evrope evropskoj perspektivi regiona zapadnog Balkana.

Parlamentarci iz država članica razmotrit će da li Turska, Mađarska i Rumunija poštuju obaveze iz članstva u Vijeću Evrope.

Bit će obavljena rasprava i na temu “Podizanje svijesti i borba protiv islamofobije ili antimuslimaskog rasizma u Evropi”, kao i na temu “Uticaj Brexita na ljudska prava u Irskoj”.

Očekuje se da će se učesnicima zasjedanja obratiti predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenskyy, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Švajcarske Ignazio Cassis i predsjednik Irske Michael Higgins.

Najavljeno je da će tokom zasjedanja biti održana i ceremonija dodjele godišnje nagrade “Vaclav Havel” za zaštitu ljudskih prava, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.  



(Fena / Aldina) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.