10.10.2022. 18:04
3
"Izborne krađe su se desile i u FBiH, Fahrudin Radončić i SBB su pokradeni po četvrti put. Nevjerovatno je da njegova stranka ne uđe u sastav Federalnog parlamenta"
Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane Zijad Bećirović komentirao je trenutnu aktuelnu političku situaciju u BiH, sinoćnje proteste u Banjoj Luci, kao i odluku Centralne izborne komisije BiH da se ponovo prebroje glasovi u RS za nivo predsjednika i potpredsjednike.

- Očekivan potez, odnosno odluka CIK-a. Samo jedan član, Vlado Rogić nije glasao za tu odluku. Postoje osnovane sumnje da je došlo do izborne krađe, prevara i manipulacija, ne samo za izbor predsjednika RS. Poređenja radi, Željka Cvijanović dobila je 40.000 više glasova od Milorada Dodika u istoj izbornoj jedinici - rekao je Bećirović.

Konstatirao je da su se desile i izborne prevare i krađe u Federaciji.

- Po četvrti put je pokraden Fahrudin Radončić i SBB. Nevjerovatno je da njegova stranka ne uđe u sastav Federalnog parlamenta. Tamo ima svoje ministre koji su dobrim dijelom doprinijeli da je ta vlada bila relativno uspješna. Vidimo i najave BOSS-a - rekao je Bećirović u Danu uživo na N1.

Slučaj za izbora predsjednika RS, kako kaže Bećirović, ukoliko se potvrde nepravilnosti, vjerovatno će otvoriti istragu i vjerovatno ponavljanje izbora na nekim drugim dijelovima vlasti.

- U svakom slučaju oni koji budu izabrani, nema sumnje, nemaju sumnje da su izabrani pod nekim prevarama, izbornom krađom tako da je prebrojavanje glasova put da se utvrdi istinski pobjednik izbora, odnosno stvarna volja građana BiH na različitim nivoima vlasti - rekao je Bećirović.

(A. Balićevac)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.