11.10.2022. 9:43
1
Zahiragić i Bašić se posvađali pred kamerama: “Vi ste iskorišteni, napuhani od stranih ambasada”
U emisiji Plenum na Federalnoj televiziji sinoć su gostovali Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA i Haris Bašić, član Predsjedništva Naroda i Pravde.

Oni su govorili o implementaciji izbornih rezultata, a debata je u određenim trenucima dolazila do usijanja.

Zahiragić je kazao da je NiP još uvijek mala stranka i da ih koriste strane ambasade u BiH “koje nisu dobronamjerne prema ovoj državi”.

“HDZ je druga stranka i zbog toga je u prilici da bira. SDA prva, HDZ druga, SDP treći, DF četvrti. I ove strankice sa 5-6%”.

Ne postoji u demokratskoj praksi da se nudi predsjednik stranke koja je dobila pet mandata od 100. Vaš predsjednik se nudi da vodi Vladu Federacije, a dobio je pet mandata. Ja sam lično imao više glasova od vašeg predsjednika. Vi ste još mala stranka.

I koliko god se vi penjali na prste, koliko god vas amabasadori koristili. Uzeli ste da igrate ulogu, a da niste svjesni. Vi ste iskorišteni, napuhani od strane pojedinih medija, ambasadora, ambasada i onih koji nisu dobronamjerni prema ovoj državi”, kazao je Zahiragić.

Bašić je odgovorio da u opozicionom bloku vlada izuzetna kohezija, da se radi o jednoj izuzetno koherentnoj grupi, te da je prošlo vrijeme političke naivnosti.

“Oni znaju koheziju koja vlada unutar ovog bloka i znaju da imamo jednak broj mandata, kao i vi. Ako će vam biti utjeha, kada mi budemo preuzeli Vladu Federacije i Vijeća ministara, neka vam bude. Naš politički blok je jedna izuzetno koherentna skupina koja će tako i nastupiti. Vrijeme političke naivnosti je prošlo i vrijeme je da vidimo kako može nešto da se promijeni i da bude bolje”, kazao je Bašić.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.