11.10.2022. 21:07
0
Borenović prozvao SNSD: Možda je SNSD očekivao da pobijedi u Maoči, mi nismo
Nakon što smo utvrdili da je na desetine biračkih mjesta sa najmanje 200 do 300 izašlih glasača Jeleni Trivić upisano 0 glasova, a drugom kandidatu u zapisnik upisani njeni glasovi, i Dodik je počeo da priča kako i on na pedeset jednom biračkom mjestu ima 0 glasova. Pa zna li taj čovjek stati, prestati sa blamiranjima – objavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na društvenim mrežama.

– E, hajde da vidimo. Ovo su neka od biračkih mjesta za koja se on žali da nema glasova:

Boderište: broj birača čak 3; sve i jedan kandidat 0 glasova;

Brkac: broj birača 26, izašlih na izbore čak 4; Senad Bratić 2 glasa, Jelena Trivić 1 glas, jedan nevažeći;

Maoča D: nema glasača, logično – svi 0;

Maoča C: i Dodik i Jelena 0 glasova;

Srebrenica (lično): niko nije glasao, svi kandidati 0 glasova.

Luka: broj birača 91; Ćamil Duraković 29 glasova, Jusug Arifagić 6, Jelena Trivić 2 glasa, Milorad Dodik 0.

Cerska: tu je Jelena Trivić imala 2 glasa, Dodik 0, a ostala 61 glasa su podijelili druga tri kandidata bošnjačke nacionalnosti.

Čarkovo B: od izašlih 75 glasača, Jelena je imača čak 10 glasova, dok su ostali podijeljeni na mahom bošnjačke kandidate.

Prutače: od deset izašlih birača, i Jelena Trivić i Milorad Dodik su imali 0 glasova.

I tako redom…

Evo, priznajemo da na BM Krtinje u Ljubinju Jelena ima sve glasove, odnosno čak 9 od ukupno 12 glasača na tom biračkom mjestu. Izgleda da je čitava jedna porodica glasala za nju.

Jasno je da se radi o mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, koji su mahom glasali za kandidate iz svog nacionalnog korpusa. Možda je Dodik očekivao da pobijedi u Maoči, mi nismo. Ali smo očekivali da Jelena ima značajan broj glasova u rodnom selu njene majke, Krajišnik kraj Gradiške, a ne da joj se tek tako upiše 0 glasova, a drugom kandidatu njenih 137, što je pred kamerama i priznao predsjednik tog biračkog odbora, a što je na jednom mjestu više pokradenih glasova nego što je imala na desetini mjesta na koja se Dodik žali da on nema glasova – zaključio je Borenović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.