12.10.2022. 19:08
0
Borenović: Nestalo je 30.000 glasačkih listića iz Doboja, to je 120.000 glasova za sve nivoe
"Danas smo od predsjednika CIK-a čuli informaciju da u Doboju sa 61 biračkog mjesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima, to znači da nije vraćeno 60% od preko 120.000 glasačkih listića, radi se o gradu sa skoro 62.000 ljudi koji glasaju. Na izbore navodno je izašlo 33 ili 34 hiljade birača, nedostaje preko 30.000 listića za svaki nivo", istakao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a na današnjoj vanrednoj press konferenciji.

Poručio je da je ovo nevjerovatna izborna manipulacija i krađa, koju treba istražiti. 

"U Doboj je došlo preko 62.000 glasačkih listića, trebalo bi biti vraćeno 30.000, a to su neiskorišteni listići koji su poništeni ili dopisani ili zamijenjeni", kazao je Borenović i upitao:

"Da li to potvrđuje sve ovo što smo ovih dana gledali da je neko palio, uništavao, poništavao listiće. To je krivično djelo".

Sve treba detaljno istražiti, naglasio je Borenović i upitao kako je moguće da listići uredno dođu sa 45 biračkih mjesta, a listića sa 61 mjesta nema.

"Ponovljeno brojanje nije ni počelo, a dolazimo do ovakvih podataka zbog čega pada izborni proces", naglasio je.

Borenović je pozvao pravosudne institucije da sprovedu istragu, da se utvrdi šta se desilo sa glasačkim listićima za predsjednika RS, Predsjedništvo BiH, NSRS i Parlamentarnu skupštinu BiH. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.