14.10.2022. 16:11
0
Radionice na temu „Kako napisati EU projekat“ i „Transfer tehnologija“ održane u Tuzli
Proteklog mjeseca su se u okviru projekta GREEN CBC održane dvije edukativne radionice u organizaciji Udruženja za razvoj NERDA.

Edukativne radionice su održane na temu "Kako napisati EU projekat" i "Transfer tehnologija", a predavači su bili Ivan Škarić iz Hrvatske gospodarske komore, Vedrana Ajanović iz BIT Centra Tuzla i prof. Midhat Jašić sa Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

Na prvom treningu učesnici su se upoznali sa procesom izrade i implementacije EU projekata, sistemima praćenja, evaluacije I izvještavanja, kao i budžetiranjem i finansijskim aspektima projekata finansiranih od strane Evropske Unije.

Drugog dana radionica se fokusirala na transfer tehnologija i znanja koji igraju neizostavnu ulogu u procesu kreiranja inovacija u svim privrednim sektorima, pa tako i u bioekonomiji.



Postanite član GREEN CBC mreže:

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na budućim radionicama GREEN CBC projekta i koristite pogodnosti umrežavanja, postanite član naše mreže koja obuhvata organizacije za podršku poduzetništvu, mala i srednja preduzeća i naučno istraživačke institucije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Član naše mreže možete postati jednostavnom registracijom putem slijedećeg linka:  https://greencbc.eu/account/registracija/  

Osnovne informacije o projektu:

Program: Interreg-IPA CBC Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.
Vodeći partner: Hrvatska gospodarska komora
Partneri: Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Crne Gore i Udruženje za razvoj Nerda iz Bosne i Hercegovine, Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Hrvatske
Ukupna vrijednost projekta: 680.529,23 EUR
Trajanje projekta: 1.9.2020. - 31.10.2022.
Web stranica projekta: https://www.greencbc.eu
Više informacija o programu Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. možete pronaći na https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/

Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.