18.10.2022. 13:03
4
Ispovijest pretučenog sarajevskog bodybuildera: "Profesor me udario pištoljem u glavu, dugovao mi je pare od supstanci koje sam mu prodao, a koje se koriste za konje!"
Sigurnosnu situacija u Sarajevu odavno nije na zadovoljavajućem nivou. Svakim danom svjedočimo nemilim scenama zbog kojih se građani glavnog grada BiH ne mogu osjećati sigurno.

Jedna takva desila se sinoć kada je brutalno pretučen bivši prvak BiH u bodybuldingu, Haris Hrvat. Kako je naveo sinoć u svom videu, njega je navodno brutalno pretukao profesor Grafičke škole Armin Rizvić, sa još nekoliko osoba. U izjavi za Source, Hrvat se dotakao cjelokupnog događaja.

"Imao je određena dugovanja prema meni. Trenirao sam ga u teretani. Kako je vrijeme prolazilo molio sam ga da ta dugovanja izmiri prema meni, jer sam započeo novi život, jer sam se oženio, kupio novi stan. Trebale su mi pare, a on me zavlačio. Nisam sumnjao da će se nešto ovako desiti, započinje svoju ispovijest Hrvat.

Ono što je je uslijedilo navodi nije očekivao ni u najgorim snovima.

"Kada smo se sastali kako bi mi vratio pare koje mi je duguje, prišao je, pružio mi ruku, a drugom me udario pištoljem po glavi. Nakon toga iz automobila, izašao je još jedan momak i pridružio se njemu, ne sjećam se mnogo stvari od udarca kundakom u glavu. Uspio sam se nekako izvući, a oni su mi tada rekli "Evo, ovo je ono što ti dugujemo"..., govori on.

"Nisam čitao njegove izjave za medije nakon svega, a logično je da će on izjavljivati nešto, kako bi sebe opravdao pred očima javnosti. Volio bih da on objavi, prikaže naše razgovore, jer ja tvrdim da te prijetnje nisu postojale. U razgovoru sam mu samo tražio pare. Sada on nakon svega želi da ispadne žrtva. Nisam momak od tog posla, da nekome prijetim zbog 165 maraka", govori Hrvat.

Dodaje da je sukob nastao zbog susptanci koje je on prodao Rizviću.

"On je te suspstance koje je uzimao na svoju odgovornost. Od mene je zahtjevao supstancu koja se koristi za konje. Pisao sam ga da li je siguran da želi to, on je potvrdio da želi. Nakon nekoliko mjeseci korištenja, potpuno se promijenio, pitao sam ga šta se dešava sa treningom, a onda sam spomenuo i dugovanja koja ima prema meni. Rekao sam mu da uzima nešto što je namjenjeno za konje, znam i sam, jer sam to koristio nekoliko sedmica pred binu. Ta susptanca utiče na raspoloženje, agresivnost, na hormone i nije vrijedila konzumiranja samo zbog nekog izgleda za plažu. vjerujem da je ta susptanca rezultat svega ovoga. Prijavit ću ga ,da ga testiraju, jer jedan profesor ne bi smio da se ovako ponaša i da bude na susptancama koje mijenjaju psihu.  Pitam se da li ovakvi ljudi trebaju da predaju u srednjim školama.", rekao je Haris Hrvat za Source.

Armin Rizvić iznio svoju stranu priče


S obzirom da nismo uspjeli doći do kontakta drugog aktera ovog događaja, prenosimo u nastavku šta je povodom svega za portal Crna hronika kazao Armin Rizvić.

“Haris me je trenirao neko vrijeme i trebao sam mu platiti 165KM ali sam otišao na odmor, kada sam se vratio javio mi se i dogovorili smo da se vidimo ali u prouci je dodao jedan uvredljiv komentar za moju suprugu. Nisam mu se javljao 7 dana da bi on počeo da prijeti, da će javno objaviti neke tekstove koji će ugroziti moj posao, da će mi auto zapaliti, da će pucati na mene", tražio kućnu adresu da dođe.

"Novac mu nikada nisam osporio jer je to njegov novac. Našao sam jednog poznanika koji je Harisov komšija i dao novac da da Harisu. Taj dečko je nazvao Harisa i rekao da je on uzeo i da će mu dati novac on je rekao uredu. Sutra sam se vidio sa tim dečkom gdje je opet nazvao Harisa i pitao ga da li je sada sve ok između nas, on je rekao da jeste i da se više ne poznajemo.

Nakon par dana Haris me opet počeo zvati i prijetiti, vrijeđati mene i porodicu. Nisam više znao sta da radim i večeras na njegove uvrede i prijetnje sam mu se javio i pored toga što sam dao novac. Odnesem dodatno 55KM koje traži iz ne znam kojeg razloga. Otišao sam na mjesto koje je rekao i kada me vidio počeo je da trči ka meni noseći nešto u ruci. Stao sam i uzeo neku šipku koju je imao i braneći sebe udario ga nekoliko puta. Lično sam nazvao policiju i otišao dati izjavu.

Moj posao koji radim je jako odgovoran i obavljam ga savjesno. O tome mogu svjedočiti svi učenici sa kojima radim. Žao mi je zbog svega ali nakog 2 mjeseca zlostavljanja mene i moje porodice i na kraju napada na mene ja sam se morao braniti.”
– izjavio je Armin Rizvić za portal Crna-Hronika.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.