19.10.2022. 13:39
0
Ostaje li narkobos Milan Matković u Vojkovićima: "Sky je pao, nikada nećemo izaći iz zatvora"
Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za tri mjeseca za uhapšenog narkobosa Milana Matkovića, ali i članove njegove bande, Sašu Ratkovića, Dragana Supića, Tomislava Vidakovića i Vladicu Rakića.

Zbog trgovine narkoticima

Pripadnici SIPA-e, podsjećamo, uhapsili su Milana Matkovića, jednog od najtraženijih narko dilera sa Balkana krajem jula u blizini Trebinja, gdje se skrivao posljednjih godina

Matković je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH i to zbog trgovine narkoticima.

Tužilaštvo BiH, koje ga, između ostalog, tereti za međunarodni organizirani kriminal, ali i planiranje brojnih likvidacija.

Kako je planirano ubistvo Ašćerića
Matković je, također, otkriven dešifriranjem Anom aplikacije, a utvrđeno je da je godinama imao zaštitu u pravosuđu. Ali Matković je imao informacije od pojedinaca iz pravosuđa, pa je isključivo koristio Anom, koji je razotkrio američki FBI.

Ovaj narkobos je, također, dogovarao i kupovinu i prodaju oružja u BiH.

On je, kako se navodi, u avgustu 2020. godine dogovarao ubistvo Miljana Vidovića, ali i Rade Ašćerića. Ubistva je planirao s Đorđom Kulićem i Slobodanom Ašćerićem Snajperom, tvrdi Tužilaštvo.

Prema navodima Tužilaštva, što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Ašćerić je trebao biti ubijen u klubu “Muzej” u Novom Sadu. Tužilaštvo ima brojne dokaze o Matkovićevim nezakonitostima, a drogu, pretežno kokain, nabavljao je od izvjesnog Carlita iz Kolumbije, s kojim su Matković i Ratković dogovarali način i uvjete prodaje.

Kokain su prodavali po cijeni od 33.000 do 35.000 eura po kilogramu. Tužilaštvo tvrdi da je paralelno s tim Matković nabavljao drogu od njemu poznate osobe Holi iz Španije i Belgije po cijeni od 27.000 eura po kilogramu.

 - Ja se samo u Carlita uzdam - kaže Matković u jednoj od poruka, navodi se u prijedlogu za pritvor koji je u posjedu portala "Avaza".

U dokazima Tužilaštva se navodi da je Matković iz Južne Amerike početkom 2021. godine naručio 350 kilograma kokaina, koje je platio putem tokena.

S uhapšenim Sašom Ratkovićem

Međutim, za Tužilaštvo BiH ključne su poruke otkrivene na Anomu, koji su koristili i Matković i njegova ekipa.

U jednoj od poruka Matković kaže: "Holi izašao u novinama, ljudi mu nestaju, troje je maknuo, ko god ne sluša, makne ga.” Ova poruka je poslana 26. februara 2021. godine.

Ratković na Anomu koristio nadimak “Porsche”

No, Matković u komunikaciji koja je nastala u septembru 2020. godine piše da je aplikacija pala i da se svi razgovori prate. On to priznaje i u porukama s uhapšenim Sašom Ratkovićem.

- Sve se vidi, nikada nećemo izaći iz zatvora - kaže Matković u jednoj od poruka, dok Ratković odgovara: Ostaje nam da bježimo u Južnu Ameriku, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.