20.10.2022. 7:55
0
Sjednica Vijeća ministara BiH, predložen obiman dnevni red
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici zakazanoj za danas Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Predviđeno je i izjašnjavanje o Prijedlogu odluke o načinu korištenja dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kao Prijedlogu strategije zaštite pravnog interesa BiH u vezi s pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o analizi interesa i koristi za BiH u slučaju pristupanja inicijativi "mali šengen", kao i Informacija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja "Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Evropsku uniju" provedenog u junu i julu 2021. godine.

Informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2022. godinu, kao i Informacija o realizaciji Plana implementacije "Pregled odbrane" i Akcionog plana implementacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017. - 2027." su među skoro 140 tačaka predloženog dnevnog reda koje bi trebale biti razmatrane.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog strategije za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u BiH po osnovu sporazuma o readmisiji i Prijedlog akcionog plana za period 2022. - 2025. godine.

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.