23.10.2022. 8:34
0
CIK objavio pa onda sklonio rezultate, Magazinović tvrdi da postoje greške
Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović je na društvenim mrežama naveo da su utvrđeni rezultati CIK-a objavljeni sa greškama, odnosno da CIK nije računao unutarstranački prag od 20 posto.

- Dosta će ljudi slaviti mandat, čestitati i primati čestitke - greškom! Unutrašnji prag na listi je 20 posto, ne može "preskakati" na listi po broju glasova ko to nije ostvario. Izgleda da je CIK objavio rezultate gdje je unutrašnji prag na 10 posto. Krupna greška CIK-а - napisao je Magazinović.

Podsjećamo, CIK BiH je na svojoj stranici u večernjim satima objavio rezultate za sve nivoe izuzev predsjednika i potpredsjednika RS-a sa rasporedom mandata, ali su nakon toga sklonjeni svi rezultati izuzev onih za Predsjedništvo BiH.



Da li je razlog uklanjanja rezultata greška o kojoj je Saša Magazinović govorio ostaje da se vidi.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.