23.10.2022. 11:02
0
Poznata i manje poznata lica: Ovo su imena 42 zastupnika u Parlamentu BiH
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) sinoć je objavila utvrđene kompletne rezultate Općih izbora u našoj zemlji za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika RS.

Utvrđeni su preliminarni rezultati i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u kojem će participirati osam stranaka iz Federacije BiH i sedam iz manjeg bh. entiteta RS - šest + SDA koja participira i u većem bh. entitetu.

Najviše poslanika imat će SDA, SNSD i SDP. SDA će imati osam poslanika, SNSD šest, a SDP jedan manje. U Predstavnički dom PS BiH iz SDA će: Šemsudin Mehmedović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Midhat Čaušević, Amor Mašović, Šemsudin Dedić, Šerif Špago, te Safet Kešo koji dobija kompenzacijski mandat.

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u naredne četiri godine bit će Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić.

Iz SDP-a su to Jasmin Imamović, Zukan Helez, Saša Magazinović, Albin Muslić i Rejhana Dervišević. Koalicija okupljena oko HDZ-a ima tri mandata koja su osvojili Darijana Filipović, Marinko Čavara i Predrag Kožul.

Po tri zastupnika u Predstavničkom domu imat će NiP i DF. NiP će predstavljati Denis Zvizdić, Nihad Omerović i Mia Karamehić-Abazović, dok su zastupnici DF-a koji su dobili mandate Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Milan Dunović. Dva mandata je dobila Naša stranka koju će u Predstavničkom domu predstavljati Sabina Ćudić i Predrag Kojović. Isto broj mandata osvojio je i NES - Zlatko Miletić i Jasmin Emrić. Svog predstavnika imat će i BHI-KF - Aida Baručija.

Kada je riječ o parlamentarcima iz RS, SDS i PDP će imati po dva. Iz SDS-a su to Darko Babalj i Mladen Bosić, a iz PDP-a Branislav Borenović i Mira Pekić.

Svog zastupnika imat će i "Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića", a to će biti Nenad Grković. DEMOS će predstavljati Čedomir Stojanović, Ujedinjenu Srpsku Milan Petković, a SDA iz RS Edin Ramić.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.