25.10.2022. 20:12
4
Nihadu Aličkoviću ispred stana ostavljen snajperski metak: Ma to je neko odavde, nije ni iz Banja Luke, ni Čapljine, ni Beograda, to je neko iz Sarajeva!
Nihadu Aličkoviću, osnivaču AntiDayton pokreta u BiH i jednom od organizatora jučerašnjih protesta protiv nametanja izmjena Izbornog zakona BiH ostavljen je metak ispred stana.

To je potvrdio i sam Aličković , te kako kaže, sve se dogodilo danas između 14 i 15 sati, a sve je prijavljeno policiji.

U izjavi za Source, na koga sumnja da stoji iza ovog djela Aličković je rekao: "Ma to je neko odavde. Nije to neko iz Čapljine, ni iz Banja Luke, ni iz Beograda, to je neko iz Sarajeva", ubjeđen je on.

“Ovo je neki vid poruke, pokušaj zastrašivanja, tvrdi Aličković.

Na pitanje da li se plaši za svoju sigurnost, kratko je kazao: Bože sačuvaj.

Bio sam u MUP-u. Predao sam metak u njihove prostorije. Treba policija da odradi svoje, krim-služba, vjerovatno će se i Tužilaštvo uključiti – naveo je. Aličković.




Ističe kako lično ni na koga ne sumnja, ali vjeruje da će se pronaći počinilac ovog djela.

“Da li ima veze sa filmom Borisa Malagurskog, sa protestima, prethodnim prijetnjama, ne znam. Obavijestio sam svoju advokaticu",  naveo je.

Dodaje kako nije siguran koja je pozadina svega, jer je i ranije dobivao prijetnje zbog incidenata pred Sudom u Hagu.

“Glava mi je tada bila ucijenjena na 60.000 eura. Bilo je komentara prethodnih dana, ali nije bilo prijetnji, direktnih imenom i prezimenom", naglasio je.

Tvrdi kako će stvari biti jasnije nakon što se pregleda kamera na ulazu u zgradu.

“Kao što je i komandant Nanić rekao „i poslije rata je rat“. Ovakve stvari se dešavaju onima koji su na pravom putu, na putu istine. Govor istine se danas ovakvim načinom zastrašuje i pokušava ušutkat, poručio Aličković.

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.