26.10.2022. 13:32
9
Tegeltija zaprijetio: Kad planirate nešto protiv RS sjetite se ovog skupa. Ovaj narod je spreman da ustane i brani RS. To su Srbi
U Banjaluci je jučer održan miting simpatizera i članova SNSD-a i koalicionih partnera pod nazivom “Otadžbina zove”, a na kojem je prisustvovalo prema tvrdnjama MUP-a RS 50.000 građana.

Velika skupština naroda RS uputila je Narodni proglas u kojem poručuju da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

O jučerašnjem mitingu na svom Twitter nalogu je pisao savjetnik Milorada Dodika Milan Tegeltija.

"Кad  planirate nešto protiv RS sjetite se ovog skupa i znajte da ovaj narod nije od onih koji će sjediti za tastaturom i kuckati komentare. Ovaj narod je uvijek spreman da ustane i brani svoja prava i RS, kako god i koliko god bude bilo potrebno. To su Srbi! Ovo nije narod koji će ćutke gledati da ga neko gazi, čak i kad mu u tom pomažu domaći izdajnici željni šačice vlasti. Ovaj narod nije od onih koji sjede dok ga tuku i hoće da ga slome. Ovo je dobar narod koji ne mrzi, ali je slobodarski i zavjetni narod koji će ustati za slobodu", napisao je Tegeltija.

"Ni Karadžić se ne bi postidio ovakvog mitinga"

Banjalučki psiholog i analitičar objavio je niz zanimljvih twittova o jučerašnjem mitingu.

Bloger Srđan Barašin je imao snažnu poruku koju je objavio na svom Twitter nalogu.

Nekadašnji urednik političkog magazina 60 minuta a danas direktor JP Sarajevo Bakir Hadžiomerović, također je pisao o mitingu u Banjaluci.

(A. Balićevac)

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.