26.10.2022. 15:43
0
Vojin Mijatović o potencijalnoj koaliciji SDA - SDP: Moramo razgovarati sa svima za boljitak BiH. Vrijeme je za odgovornost u ovoj zemlji
Vrijeme je da se sjedne za sto poručio je Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije.

Kada je riječ o koalicijama Mijatović ističe da je on neko ko nema problema da iznese javni stav, ali mu je muka od pojedinačnih stavova.

- Mi smo prošle sedmice analizirali rezultate izbora gdje nas je predsjednik Nermin Nikšić obavijestio da je imao razgovore sa Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Draganom Čovićem. U Predsjedništvu SDP-a nas većina smatra da je krajnje vrijeme da preuzmemo odgovornost u ovoj zemlji, da se više ne možemo skrivati iza klupa opozicije, kao što smo radili sa razlogom prethodne četiri godine. Vrijeme je da bez obzira na sve da sjednemo za sto i pričamo sa svima i vidimo šta je najbolja opcija za BiH. To je ono što je u ovom trenutku stav SDP-a. Donijeli smo zaključak da će se pregovarački tim SDP-a sastojati od predsjednika, potpredsjednika i dijelom sekretara.  Predsjednik obavlja razgovore, čekamo informaciju sa njegove strane i čekamo momenat kada ćemo krenuti sa timovima drugih političkih stranaka u pregovore. Fokus treba biti na programskim načelima i vidjeti kako ovu zemlju izvaditi iz problema u kojima živimo, ističe Mijatović.

A da li će biti koalicija sa SDA, kaže da nije samo do njih u SDP-u.

- Ta teza i anti teza da li će SDP sa SDA,  SDA sa SDP-om, pa nismo mi jedini na političkom tržištu, ne pitamo se samo mi. Moramo razgovarati sa svima da bi došli do onoga što je najbolje za BiH. Ja imam svoje stavove i o SDP-u i SDA i svima, a vrijeme je za odgovornost u ovoj zemlji i prvashodno SDP,  prvi ja neću dozvoliti da bježimo od odgovornosti. Sjajno je biti opozicioni poslanik nemate nikakvu odgovornost, pričate šta hoćete. Dobili smo više od 150.000 glasova podrške građana ove zemlje, ne smijemo više bježati od toga, moramo biti glas tih ljudi tamo gdje se odlučuje, a to je vlast bez dileme, poručuje Mijatović.

Kada je riječ o trenutnoj situaciji u RS-u i prebrojavanju glasova Mijatović govori da mu se čini da se u RS-u dešava bjesomučna borba za vlast.

- Nažalost građani u RS-u ne shvaćaju da i jedni i drugi bez razlike samo rade na destabilizaciji te iste Republike Srpske, koju tobože toliko vole, kazao je Mijatović za O Kanal.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.