28.10.2022. 15:25
0
Arnaut primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u BiH
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Grupe prijateljstva PSBiH za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan Damir Arnaut primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Makotoa Itoa.

Sagovornici su se osvrnuli na konstruktivnu i korisnu međusobnu saradnju koju su ostvarili u proteklom mandatu. 

Poslanik Arnaut posebno je zahvalio ambasadoru na pomoći koju je Vlada Japana pružila BiH u borbi protiv pandemije virusa korona, kao i na dugogodišnjoj podršci koju ta prijateljska zemlja pruža Bosni i Hercegovini, na političkom i ekonomskom planu. Kao posebno koristan ocijenjen je program japanske Vlade za obrazovanje mladih iz Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o proteklim Općim izborima u BiH, te je izraženo očekivanje da će institucije vlasti na svim nivoima biti konstituisane u zakonski predviđenim rokovima.

Ambasador Ito posebno je naglasio da Vlada Japana snažno podržava evropski put Bosne i Hercegovine i svih drugih država zapadnog Balkana.

Tokom susreta razgovarano je i o nastavku međuparlamentarne saradnje, kao i jačanju ekonomske saradnje i spoljnotrgovinske razmjene. S tim u vezi, ambasador Ito najavio je i dolazak japanskih investitora, za šta je, kako je zajednički konstatovano, potreban i dodatni angažman institucija BiH.

Poslanik Arnaut upozorio je i na problem korupcije, te naglasio potrebu da se institucije vlasti na svim nivoima suoče sa ovim problemom, koji je jedan od glavnih uzroka odlaska mladih iz BiH. 

Poslanik Arnaut još jednom je zahvalio ambasadoru Itou na značajnom angažmanu u našoj zemlji i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz PS BiH.  



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.