1.11.2022. 8:30
0
Oglasila se Arijana Memić nakon što je suspendovana Diana Kajmaković: Vremena se ipak mijenjaju
Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, oglasila se na Facebooku nakon što je suspendovana državna tužiteljica Diana Kajmaković.

Arijana je napisala:

“U vrijeme kada je trebala biti diskreciono suspendovana, Dalida Burzić je izabrana za sudiju državnog suda a nakon toga je od strane VSTV-a oslobođena disciplinske odgovornosti.

Ali nadamo se da se vremena ipak mijenjaju!”, napisala je Memić.



Podsjetimo, VSTV je ranije u ponedjeljak izdao saopćenje u kojem je javnost obavještena da je Kajmaković suspendovana.

“Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) za tužioce, odlučujući po zahtjevu Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijela je odluku kojom se Diana Kajmaković udaljava od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, počev od dana donošenja odluke 31.10.2022. godine, pa do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka pokrenutog disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužioca od 21.10.2022. godine”, naveli su, između ostalog, iz VSTV.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.