2.11.2022. 18:22
0
Počeo protest opozicije ispred zgrade RTRS-a
Opozicioni protest počeo je ispred zgrade RTRS-a u Banja Luci.

Cilj protesta je da se ukaže na uređivačku politiku Javnog servisa, koji je, kako smatraju opozicionari, produžena ruka režima.

Podsjećamo, potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić kazala je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.

- Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazi, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, neće biti 'pojeo vuk magarca' i nikom ništa - istakla je Trivić.

Iz opozicije su poručili da neće stati dok CiK ne usliši njihove zahtjeve koji su predali na prethodna dva skupa, ali isto tako da neće odustati od namjere da nastave sa protestima.

Podsjećamo, Apelaciono vijeće Suda BiH danas je odbilo žalbu opozicionih stranaka iz Republie Srpske da budu poništeni izbori za predsjednika Republike Srpske i potpredsjednike.

Očekuje se obraćanje zvaničnika opozicije okupljenim građanima.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.