3.11.2022. 15:26
0
Arijana Memić: Moj otac će naredni četvrtak iznijeti završne riječi. Bit će pravde u ovoj državi
Danas je Tužilaštvo BiH iznijelo završne riječi na ročištu u slučaju “Dženan Memić”. Povodom toga, na svom zvaničnom Facebook profilu, oglasila se i Arijana Memić, sestra stradalog Dženana.

“Odavno je ovaj predmet prevazišao granice BiH, predmet koji je test za pravosuđe i onaj koji je doveo do totalne pravne nesigurnosti” – riječi su tužioca…

U četvrtak, 10.11.2022.g, završne riječi iznijet će i moj otac Muriz Memić. Zajedno s advokatom naše porodice, gospodinom Ifetom Feragetom. Odbrana optuženih također će iznijeti završne riječi. Nakon toga ćemo znati datum izricanja presude.

Pozvat ćemo vas da tog dana budete sa nama. Želimo svima vama da se zahvalimo na riječima podrške, pozivima, komentarima. Znači nam što ste uz nas, što nikada niste dozvolili da budemo sami. Kao i to što ste prepoznali važnost ove naše borbe. I bit’ će pravde u ovoj državi. Mora je biti”, napisala je Memić.

Podsjetimo, danas je nakon održanog ročišta za medije se obratio i otac stradalog Dženana, Muriz Memić.

“Ne znam čemu tolika mržnja prema Ifetu Feragetu i prema meni od advokata od optuženih. Svaka čast tužiocima. Čak su rekli da nisu napisali završnu riječ. Koliko ih je ovo sve dirnulo, kazali su da imaju u glavi svakog svjedoka, svaki dokaz. Hvala svim građanima koji su došli da čuju ovu istinu. Čudi me da nisu došle porodice optuženih. Vjerovatno im je zabranjeno. Mislim da je Tužilaštvo uspjelo dokazati. Poštovat ću odluku Suda BiH”, kazao je Memić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.