3.11.2022. 19:21
0
U ponedjeljak u Kantonu Sarajevo počinje vakcinacija protiv gripe
I ove godine Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigurali su za građane 7.761 besplatnu dozu vakcine protiv gripe za sezonu 2022/2023. godine, koje su distribuirane u Javnu ustanovu Dom zdravlja KS.

Kako su naveli iz javne ustanove, vakcinacija počinje u ponedjeljak - 7. novembra, a vršit će se u svih devet domova zdravlja i pripadajućih ambulanti porodične medicine u KS.

Za Dom zdravlja Stari Grad previđeno je 550 doza, Centar - 1.450, Novo Sarajevo - 1.350, Novi Grad - 1.500, Ilidžu - 1.661, Hadžiće - 550, Vogošću - 300, Ilijaš - 300 doza i Trnovo - 100 doza vakcina.

Iz JU Dom zdravlja KS dodaju kako je vakcinacija protiv gripe preporučena rizičnim rizičnih grupama stanovnika, među kojima su penzioneri, osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, lica sa posebnim potrebama, ratni vojni invalidi i civilne žrtve rata, trudnice, imunokompromitirane osobe (odrasli i djeca), te zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, MUP KS, gradskom javnom saobraćaju, obrazovanju, nauci i kulturi i novinari.

Svi zdravstveni osiguranici dužni su, kada dođu na vakcinaciju, imati zdravstvenu knjižicu, te odgovarajući dokument koji dokazuje da pripadaju nekoj od navedenih kategorija.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.