7.11.2022. 8:43
0
Radmanović otkrio zbog čega Dodik po treći put gubi izbore u Banjoj Luci
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik već treći izborni ciklus nije uspio pobijediti u Banjoj Luci, odnosno Dodikovi protivkandidati su počeli redovno dobijati više glasova od njega u gradu na Vrbasu.

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović je pokušao objasniti zašto se to dešava.

- U Banjoj Luci smo mnogo duže na vlasti, od 1997. godine, kada su socijalisti pobijedili na izborima sa kojima smo potom koalirali. Do dolaska Draška Stanivukovića, SNSD je bio na vlasti u Banjoj Luci. Duga vlast donosi određene probleme. U svim glavnim gradovima vlast uvijek ima više problema nego u manjim gradovima ili opštinama. I to se počelo i nama dešavati iako smo mislili da neće.

Poraz Milorada Dodika u Banjoj Luci nas je udario više nego što smo očekivali. Rezultat SNSD-a u Banjoj Luci je odličan, ali to nije slučaj kod Dodika. Svi koji su ljuti na vlast, a ne zaboravite da su s nama u vlasti i socijalisti i Ujedinjena Srpska i šta ja znam ko je sve s nama u koaliciji, svi su završili glasanjem protiv Milorada Dodika i zato su ovakvi rezultati. To je ozbiljan zadatak za nove, mlađe kadrove u SNSD-u, koji moraju da nađu rješenje za ovaj problem, istakao je Radmanović.

Prokomentarisao je i činjenicu da je u koaliciji oko SNSD-a okupljen veći broj stranaka.

- Široke koalicije su veliki problem svugdje, a ne samo u SNSD-u. Neophodno je povećati cenzus bar na pet odsto. Širina koalicije zavisi od niza stvari i nikada se ne može procijeniti da li je dobro da je ona tu ili ne. Tada stradaju programska opredjeljenja stranaka, dodao je Radmanović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.