7.11.2022. 16:01
0
U četvrtak sjednica Senata UNSA: Šta će biti sa diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića
Senat Univerziteta u Sarajevu za četvrtak, 10. novembra zakazao je vanrednu sjednicu.

Kako je potvrdio rektor Rifat Škrijelj, na dnevnom redu je jedna tačka, a to je revizija diploma na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) i to od 2016. do 2022. godine.

- Bit će prezentirano koliko je UNSA zaprimio revizija diploma po raznim osnovama, odnosno kontrola nekih diploma. Ima institucija koje kad prime nekoga u radni odnos traže da se provjeri diploma radniku. Po tom osnovu imamo sigurno nekoliko hiljada kontrola diploma, to je od 2016. godine - rekao je Škrijelj.

Unutar ove tačke dnevnog reda, raspravljat će se i o dvije diplome o kojoj je javnost u proteklom periodu mnogo govorila.

- To su diplome, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. UNSA je u proteklom periodu bio izložen raznim pritiscima od pojedinih političkih subjekata. Na sjednici ću ja, kao rektor, dati koje informacije UNSA ima o ovim diplomama. Potom će se otvoriti rasprava i vidjet ćemo u kojem će smjeru ići te kakav će ishod biti - kaže rektor Škrijelj, prenosi avaz.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.