8.11.2022. 16:17
0
Studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu posjetili Tužiteljstvo BiH
Grupa od oko 30 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetila je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, gdje im je prezentiran svakodnevni radni dan i aktivnosti tužitelja i stručnog osoblja.

Studenti su imali priliku upoznati unutarnji ustroj institucije, tužiteljske odjele, te dobiti informacije o nadležnostima, dosadašnjem radu i ostvarenim rezultatima.

Posjetiteljima se obratio i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić, a domaćini posjete su bili tužitelj, istražitelj i predstavnici Odjela za odnose s javnošću. Također, za studente je upriličen i kratki obilazak kapaciteta institucije.

Tijekom posjete, studenti su imali mogućnost pitati predstavnike tužiteljstva o svim pitanjima koja ih zanimaju iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

Posjeta studenata realizirana je kao aktivnost Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH i jačanja suradnje s akademskom i stručnom zajednicom, jer su pravni fakulteti ustanove u kojima se školuju i iz kojih dolaze, budući usposlenici pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini.

U narednom periodu bit će realizirane posjete studenata pravnih fakulteta iz svih krajeva BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.