10.11.2022. 8:43
0
Oštra reakcija na Milanovićevu uvredu Majki Srebrenice: "Nečovjek, budućnost će ga se stidjeti"
Povodom neumjesne izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti, reagovali su iz Naše stranke.

Oni poručuju da je uvreda koju je Milanović uputio Majkama Srebrenice, jednako uvreda svakom civilizovanom čovjeku.

- Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati - navodi se u reakciji.

Dodaju da je čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio karakteristike ljudskosti i da on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske.

- Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti, a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti - poručuju iz Naše stranke.

Iz ove stranke poručuju da su stava da vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH.

- Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska učestvuje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere - zaključili su.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.