10.11.2022. 11:25
2
Državnoj tužiteljici Diani Kajmaković ukinuta policijska zaštita!
Državnoj tužiteljici Diani Kajmaković ukinuta je prije nekoliko dana policjska zaštita, koja joj je bila dodjeljenja dok je obnašala funkciju šefice odjela za korupciju u Tužilaštvu i šefu tima na Sky predmetima.

Međutim, nakon što je Kajmaković odlukom VSTV BiH suspendirana, odluka je prestala važiti.

Kajmaković je, podsjećamo, prije tri mjesece prebačena iz Odjela za korupciju, na čijem je čelu bila, u Odjel za ratni zločin. Sklonjena je i iz tima koji je radio na Sky predmetima.

Razlog za to je taj što su Kajmaković dvije kriminogene osobe spominjale u Sky aplikaciji, o čemu je MUP KS obavijestio Državno tužilaštvo.

Nedugo zatim SAD su je stavile na američku crnu listu, iznoseći na njen račun teške optužbe za korupciju i zloupotrebu tužilačke funkcije. Mjesecima se nalazi na bolovanju, prenosi avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.