10.11.2022. 19:08
0
Gadžun objavio plan za protest u ponedjeljak u Sarajevu i poručio: Molim sve političke uhljupe da me taj dan zaobiđu
Muris Gadžun sa svoje dvoje maloljetne djece u ponedjeljak će u 9 sati u Sarajevu se pojaviti povodom godišnjice smrti njegove djevočice Džene, a nezadovoljan istragom koja se vodi vezano za ovaj slučaj.

Podsjećamo, djevojčica je došla na operaciju kapka, a tokom operacije je došlo do komplikacija i Džena je preminula.

Kako je naveo na društvenim mrežama prvo će sa djecom se pojaviti ispred Vlade Kantona Sarajevo, kako bi razgovarao sa ministrom zdravstva Harisom Vranićem.

- Obzirom da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreza, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva - napisao je Muris Gadžun.

Dodao je da će pred zgradom Tužilaštva reći sve ono što ima da kaže i što nosi na duši godinu dana.

- Predat ću svoje zahtjeve u Tužilaštvo i zatražiti odgovore. Pozivam sve novinare da me podrže u ovoj borbi za pravdu moje rahmetli kćerke. Bit ću zahvalan ukoliko mi se odluči bilo ko pridružiti od običnih građana i da mi podršku. Molim sve političke uhljupe, pripadnike bilo koje političke stranke ili da se nalaze na bilo kojoj političkoj poziciji ili su u planu da budu na nekoj političkoj poziciji, taj dan da mene i moju djecu zaobiđu i da ne prilaze niti meni niti djeci. Neka produze svojim putem, ne želim ih vidjeti ni u blizini - kazao je Gadžun.

Pojasnio je da će zamoliti predstavnike političkih stranaka da se udalje ukoliko ih vidi.

- Zamolio bih i novinare taj dan, ukoliko slučajno se neko ukaže od pripadnika bilo koje političke stranke, medijski prostor ne daju tim osobama. Ne treba mi njihova podrška, ni kao političara ni kao ljudi. Cijenim podršku običnog prosječnog covjeka, a sve ostale molim vas da me zaobiđete - zaključio je Gadžun.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.