11.11.2022. 10:49
1
Odriče se pozicije direktorice KCUS-a? Sebija Izetbegović preuzela mandat zastupnice u Skupštini KS
Kao što smo i prenijeli, održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, te su zastupnici preuzeli mandate.

Uoči zasijedanja Skupštine KS jedna od tema o kojoj se u javnosti najviše špekulisalo je da li će se mandata odreći Sebija Izetbegović, zbog nespojivosti sa funkcijom direktorice KCUS-a. Međutim, na samoj sjednici Izetbegović je prekinula špekulaije, preuzevši certifikat o mandatu članice Skupštine KS.

Mandat u Skupštini preuzeo je i Faruk Kapidžić, također član SDA, koji je ujedno i član Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BiH. Međutim postavlja se pitanje da li su njihove funkcije u Skupštini KS nespojive sa trenutnim dužnostim direktorice KCUS-a, odnosno člana državne Komisije.

image

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.