11.11.2022. 11:35
2
Ivana Marić poručila Sebiji Izetbegović: Prihvati mandat u Skupštini KS, za to ti nije potrebna diploma ni o završetku srednje škole
Jučer je u Sarajevu održana vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu na kojoj se raspravljalo o diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića.

Za Konakovićevu diplomu je rečeno kako je validnaa, a za diplomu Sebije Izetbegović fali dokumentacija, te će se formirati komisija koja će istražiti kako je stekla istu.

Iako je KCUS član Senata te je sjednici mogla prisustvovati Sebija Izetbegović, ipak je umjesto nje došla zamjena u vidu Enre Suljić.

Na sjednici je Suljić rekla kako je neko otuđio dokumentaciju Sebije Izetbegović, jer je dokumentaciju trebao čuvati Medicinski fakultet i UNSA, ali neka dokumentacija diplome nedostaje.

Na sve ovo je svoj komentar dala i politička analitičarka Ivana Marić, koja je skeptična u validnost Sebijine diplome, te joj je poručila kako bi ipak trebala razmisliti o mandatu u Skupštini Kantona Sarajevo, jer tamo nije potrebna nikakva diploma.

“Odlično, neće onda biti problem da dostave dokaze za to pa da tu priču završimo, da ne maltretiramo cijenjenu profesoricu doktoricu generalnu direktoricu. Gospođa Izetbegović je na sjednicu Senata, koja treba da utvrdi vjerodostojnost njene diplome, poslala Enru kao “zamjenu”. Čuj zamjenu. Ko može biti zamjena osobi u čiju vjerodostojnost dipliome Senat sumnja? Najbolja prijateljica? Uposlenica u KCUS-u? Stranačka kolegica? Možda bi gospođi Izetbegović mogla razmotriti opciju da ipak prihvati mandat u Skupštini Kantona Sarajevo jer za to nije potrebna ni diploma o završetku srednje škole”, napisala je na svom Facebooku Marićka.

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.