11.11.2022. 13:32
2
Konaković poručio DF-u: Volio bih da bude što šira bh. koalicija, ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im dajemo te pozicije
Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković poručio je da su Demokratskoj fronti (DF), čiji je predsjednik Željko Komšić, vrata za moguću koaliciju otvorena.

Konaković je novinarima kazao da on nikada nije rekao da ne želi DF u bilo kakvoj koaliciji.

- Ali ih jesam izazivao da bi dokazao da oni to neće - izjavio je Konaković referirajući se na njihovo koaliranje sa SDA.

Danas, evo, potvrđujem, istakao je Konaković, volio bih da budu tu, da bude što šira bosanskohercegovačka koalicija.

- Ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im, evo, dajemo te pozicije, da taj blok bude stabilan, da ljudi osjete pomak kao u Sarajevu. Vrata su otvorena i za druge stranke i za pojedince koji su se tamo pokajali, ali samo nema ucjena. Takav je razgovor bio i sa HDZ, nema ucjena, otvoreni smo, tako će biti i sa Dodikom - kazao je Konaković, prenosi N1.

Trojka (koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka) održala je danas press konferenciju gdje su potpisivali koalicioni ugovor sa Socijaldemokratama BiH iz Tuzle. Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković izjavio je kako se koalicija širi i da će na federalnom i državnom nivou bez njih biti nemoguće donostiti odluke.

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.