14.11.2022. 16:00
0
SIPA uhapsila osobu za kojom je Interpol raspisao potjernicu
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Istočnog Sarajeva uhapsili jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku. 

Osoba koja je uhapšena se od strane Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo "Nezakonit ulazak, kretanje ili boravak na teritoriji Republike Hrvatske, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma" iz člana 326. u vezi sa krivičnim djelom "Počinjenje krivičnog djela u sastavu zločinačkog udruženja" iz člana 329. propisana Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Istočnog Sarajeva nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e.

Osoba koja je uhapšena je predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.