14.11.2022. 16:45
0
Bećirović o nabavci skupocjenih automobila i namještaja u Predsjedništvu: To je odluka iz prethodnog saziva na koju nisam mogao uticati niti je spriječiti
Dr. Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom, kako navode iz SDP-a, "potpuno netačnih i tendencioznih medijskih natpisa o nabavci novih vozila za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine".

Reakciju Bećirovića prenosimo u cijelosti:

„Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja. Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su „prve ‘državničke’ odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj“. Podsjećam da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti“, izjavio je dr. Bećirović i dodao:

„Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata. Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom. Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti. Spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a samim tim i meni lično, bezočna je manipulacija i laž“, zaključio je dr. Bećirović.

Podsjećamo, portal Capital je objavio da je pokrenuta procedura za nabavku službenih vozila. I ne samo toga, nego i namještaja za kancelarije unutar Predsjedništva BiH. Prema tim informacijama, najskuplje auto koštalo bi 150.000 KM. Ostala dva automobila su skoro duplo jeftinija.

Pored vozila, naručene su i nove stilske stolice čija je procijenjena vrijednost blizu 70.000 maraka.

“Stolica mora da bude izrađena od visoko kvalitetnog hrastovog drveta, a naslon da bude bogato stilski ukrašen i izrezbaren. Prednje noge su stilske, blago izvijene prema naprijed sa rezbarenim ukrasima na samom vrhu. Sjedište da je presvučeno platnom otpornim na habanje”, stoji u tenderskoj dokumentaciji.

(A. Balićevac)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.