22.11.2022. 16:44
0
Razgovori o formiranju nove Vlade RS: SNSD predložio Radovana Viškovića za mandatara
Razgovori o formiranju nove Vlade Republike Srpske održani su danas u Banjoj Luci, a predsjednik RS Milorad Dodik je na današnje konsultacije pozvao predstavnike svih parlamentarnih stranaka.

On je na pres-konferenciji nakon sastanka kazao da se pozivu na sastanak odazvao značajan broj stranaka, te da se predstavnici SDS-a, PDP-a i još jedne partije iz opozicije nisu pojavili.

- Svi ostali jesu - Ujedinjena Srpska, DEMOS, Socijalistička partija, Socijalistička partija iz RS, SNSD, Pokret za domovinu... Sve druge političke partije su učestvovale - kazao je Dodik.

Po njegovim riječima, razgovarano je o utvrđivanju prijedloga za  mandatara, a SNSD je predložio Radovana Viškovića.

Dodik kaže da za njega ima sigurna skupštinska i poslanička većina od 53 poslanika koji će glasati za izbor i potvrdu Radovana Viškovića za mandatara.

- Sutra ću, u skladu s Ustavom, njemu uručiti mandat za sastav nove vlade. Vlada se može sastaviti onda kada se formira Vijeće naroda, a Vijeće naroda se formira iduće sedmice. Očekujem da bi mogli da izaberemo vladu u provoj sedmici decembra - kazao je Dodik.



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.