24.11.2022. 8:55
0
Draško Stanivuković: Želim da budem predsjednik!
Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković izjavio je sinoć za RTRS da ima ambiciju da bude izabran za predsjednika PDP-a. Poručio je i da ne postoji sukob između njega i potpredsjednice stranke Jelene Trivić. Kaže da je tu riječ o jednostranim napadima na koje nije odgovorio.

Stanivuković je utvrdio da ima kapacitet i potencijal da bude predsjednik te stranke. Naglasio je da to ne znači da ja on mora ili treba biti predsjednik PDP-a.

„Politika je proces odlučivanja ko ima većinu i šta drugi ljudi u Predsjedništvu PDP-a misle o tome“, rekao je Stanivuković.

Na pitanje da li to znači da neće napuštati PDP, rekao je da želje drugih ili te priče traju godinama. Kazao je da je njegovo mišljenje da PDP treba iznutra da očvrsne i ojača.


Komentarišući raskol u PDP-u, odnosno sukob njega i Јelene Trivić, Stanivuković tvrdi da su to jednostrani napadi u kojima on ne učestvuje.

“Da nije bilo Јelene Trivić ne bih bio tu gdje sam sada”, rekao je Stanivuković. Dodao je da to što ona govori o njemu u stvari priča o sebi.

“U politici, ono što je danas ne znači da će biti sutra. Imate dvije godine da se rehabilitujete i o tome ćemo razgovarati na Predsjedništvu. Meni je savjest čista. Blamaža je pričati javno o tome. Samo neozbiljni pričaju. To je blamaža” – naveo je Stanovuković.

„Želim sve najbolje i svu sreću Jeleni Trivić. Ona je odlučila sama da napravi takav korak“, istakao je Draško Stanivuković.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.