24.11.2022. 11:22
1
Dodik tvrdi da Joe Biden provocira Srbe u RS: Amerikanci su imali dovoljno vremena
Predsjednik RS Milorad Dodik danas je kazao da predsjednik SAD Joe Biden provocira Srbe u RS.

Naime, u Predsjedništvo BiH jučer je iz Bijele kuće stiglo Bidenovo pismo u kojem čestita Dan državnosti BiH.

Dodik kaže da Biden provocira Srbe u RS, jer kaže da je Dan državnosti nepostojećeg praznik.

“Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna. A znaju i svi službenici američke Ambasade da 25. novembar nije praznik BiH”, rekao je Dodik.

Dalje je naveo tvrdnju da BiH nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi na teritoriji cijele države.

“Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izvijeste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki u ima predsjednika SAD”, naveo je Dodik.

“Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike BiH da ostave razlike po strani. I rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju”, naveo je Biden u pismu.

On je pozvao na brzo formiranje vlasti na svim nivoima. Istakao je potrebu za provođenje reformi koje su potrebne za priključenje BiH euroatlanskim savezima.

“U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u BiH za sve njezine građane”, istakao je Joe Biden.


(Admir O.)

RSDodik
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.